Sidor

måndag 15 april 2013

Veckans vardagsövning: tåhävningar

Ny vecka och nya tag, dags att införa veckans vardagsövning. Veckans vardagsövning är en övning som går att utföra mitt i vardagen, därav namnet (oh, så vitsig jag är).

Denna vecka satsar vi på .... *trummvirvel* TÅHÄVNINGAR!

Vad är det som är så himla bra med tåhävningar då?
Genom tåhävningar stärker vi vaderna, vilket inte bara är snyggt utan även viktigt vid till exempel löpning. Tåhävningar är även en toppenövning för att öka blodcirkulationen i benet och personligen känner jag av dem i rumpan och hela benet.
Vid tåhävningar tränas även hälsenan, ni vet den där saken som är mellan vaden och hälen och har en förmåga att gå av ibland. Usch, det låter så hemskt att hälsenan kan gå av, blir lite illamående bara vid tanken på det, hälseneruptur. *brrr*

Hur gör du?
Det finns säkerligen otaliga sätt att göra tåhävningar på men nu ska vi använda trappor för att få en djupare rörelse än på platt mark. Ställ dig lite lätt på främre delen av foten på ett trappsteg med resten av foten utanför trappsteget. Använd bägge fötterna för att ställa dig på tå, lyft en fot från trappsteget och sänk dig ner, vill du kan du använda båda fötterna för att lyfta dig upp igen eller så är du lite lat som jag och kör bara på ett ben upp och ner. Kom ihåg att byta ben.

När?
Varje gång du går i en trapp ska du stanna vid första trappsteget och göra 5-15 tåhävningar på varje ben, lite beroende på hur bråttom du har och hur många konstiga blickar du står ut med. Ser lite knasigt ut men det är bara att stå ut med för att få starka snygga ben och tåliga hälsenor.

Dags att leta upp en massa trappor. :)

Trevlig måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar