Snart juletider och jag är så sugen på julens alla smaker och dofter. Tjuvstartade igår med att göra en pepparkaksmüsli. Mm så gott det luktade i hela huset när muslin var i ugnen.
Pepparkaksmüsli
4dl rågflingor
2dl havrekärnor
2dl pumpakärnor
2dl solroskärnor
2dl skalade sesamfrön
2dl boveteflingor
1dl linfrön
2dl sötmandel
2dl cashewnötter
2dl hasselnötter
0,5dl smält kokosolja
3-4msk pepparkakskrydda
1msk kanel
Sätt ugnen på 180 grader. Grovhacka nötter och mandel. Blanda samman allt noga. In i ugnen i 15minuter, rör om var 5e minut. Klart! Gillar du sött i müsli så kan du lägga till 1-2msk honung före rostningen i ugnen eller russin och torkade fikon efter ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar