Sidor

torsdag 28 november 2013

Pepparkaksmüsli

Snart juletider och jag är så sugen på julens alla smaker och dofter. Tjuvstartade igår med att göra en pepparkaksmüsli. Mm så gott det luktade i hela huset när muslin var i ugnen.

Pepparkaksmüsli
4dl rågflingor
2dl havrekärnor
2dl pumpakärnor
2dl solroskärnor
2dl skalade sesamfrön
2dl boveteflingor
1dl linfrön
2dl sötmandel
2dl cashewnötter
2dl hasselnötter
0,5dl smält kokosolja
3-4msk pepparkakskrydda
1msk kanel

Sätt ugnen på 180 grader. Grovhacka nötter och mandel. Blanda samman allt noga. In i ugnen i 15minuter, rör om var 5e minut. Klart! Gillar du sött i müsli så kan du lägga till 1-2msk honung före rostningen i ugnen eller russin och torkade fikon efter ugnen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar