Sidor

fredag 15 november 2013

Enkel lasagne

Snabbt, smidigt, sköter sig själv i ugnen och gott. What's not to like?!

Enkel lasagne
Fullkornslasagneplattor (mycket godare än vanliga, mättar mer också som en bonus)
Broccoli
Keso (går åt mycket så ta 2*500g förpackningar, eller 4*250g :) )
Ost
Krossade tomater
Lök
Eventuellt vitlök
Kryddor efter smak (jag tog basilika, oregano och massor av timjan)
Salt och peppar

Börja med tomatsåsen; hacka lök och vitlök. Låt fräsa i en panna tills de mjuknar och blir fint glansiga. I med de krossade tomaterna, kryddor, salt och peppar (använd mycket kryddor). Låt stå och småputtra tills resten är färdigt. Koka upp broccolin lite snabbt. Smöra en ugnsform och börja med ett lager lasagneplattor följt av keso. Fördela broccolin på keson och häll på tomatsåsen över broccolin. Ytterligare ett lager lasagneplattor med keso på, avsluta med ost. In i ugnen, 220 grader, tills den har fått en fin färg.
Färdigt!

Servera gärna med en sallad bestående av rivna morötter, riven kålrot och ett stort rivet äpple. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar