Sidor

måndag 25 november 2013

Kanelskorpor

Fick efterlängtat besök i helgen och passade på att prova göra kanelskorpor. Blev så himla gott! Spröda, smälte i munnen. Försvinnande goda :)

Kanelskorpor
ca 40 st
0,5dl socker (vanligt)
0,5dl råsocker
4tsk bakpulver
1överfull msk kanel
1,5dl mjölk
100g smör

Blanda de torra ingredienserna, Tillsätt rumsvarmt smör och nyp ihop ordentligt (tänk:¨på samma sätt som man gör scones). Tillsätt mjölk och rör om ordentligt. Rulla 20 bollar och smaka inte på smeten, så himla god att det var svårt att sluta äta av den. Grädda i 175 grader i 12 minuter. Låt svalna lite. Dela bollarna (för mig fungerade  det bäst med gaffel, de är himla spröda) och lägg på plåt med snittytan uppåt. Sänk värmen till 150 gradet och grädda i 20 minuter. Sänk temperaturen ytterligare till 75 grader och låt skorporna grädda i ytterligare 1 timme med ugnsluckan på glänt.


Idag är det Krav Maga igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar