Sidor

torsdag 27 juni 2013

Gottigottgott!

Fick besök igår och passade på att göra en av LiveitLovit-Annies skapelser (lite modifierad variant), en slags blåbärs- och chokladdröm. Så himla god, gotteligottgott verkligen!

Mandelbotten:
1,5 dl mandel
ett par nyporflingsalt
10 färska (eller urkärnade) dadlar.

Mixa mandlarna till ett grovt mjöl i mixer, ner med salt och dadlar och mixa till det blir en klibbig massa. Tryck ut botten i en liten form.


Blåbärsfyllning:
3 dl cashewnötter
3 msk agavesirap (tänker prova med honung nästa gång, gillar den sötman bättre)
4 msk kokosolja
2 dl tinade blåbär
1 banan.

Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl, i med smält kokosolja, valfri sötning och blåbär, mixa till det blir jämt och fint.  Häll halva smeten över mandelbotten, skiva en banan och lägg över blåbärsfyllningen. Häll därefter resten av smeten över bananskivorna. Sätt in i frysen att stelna medan du gör chokladen.

Chokladglasyr:
1/2 dl kokosolja
4 msk kakao
3-4 msk kakaosmör
en nypa flingsalt
2-3 msk honung 

Smält kokkosolja och kakaosmör över vattenbad. Blanda i resterande ingridienser och smaka av. Ids du inte göra egen choklad smält en god vanlig köpeschoklad och använd den istället. Häll chokladen över kakan och låt stelna i frysen. Klart!

Ta fram kakan från frysen en stund innan du ska servera den.

Min kaka blev inte alls lika fluffig och fin som Annies men så himla god!



Mellan middag och besök hann jag med en rask promenad i lätt sommarregn och 30 minuters yoga. Konstaterade under yogan att jag trots allt kan vara lite smidig men är alldeles för svag i benen....  Morgondagens bekymmer, idag är det konditionen som ska övas med lunchintervaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar