Provade göra en rabarberpaj utan socker igår, jag tyckte att den blev superb men resten av familjen blev missnöjda och gjorde en vanlig rabarbersmulpaj ikväll. Hursomhelst här kommer receptet, superb enligt min mening. :)
Rabarber skurna i bitar
Ca 20 jordgubbar
Smörj en pajform, lägg rabarberna i botten. Knosa jordgubbarna lite med händerna så all sötma kommer fram ordentligt och lägg ovanpå rabarberna.
150g smör
2,5 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
3-5dl havregryn (vräkte på en massa, gott!)
Blanda samman allt. Smula degen över jordgubbarna. In i ugnen, 225 grader, tills den blivit gyllene.
Hade tänkt servera vispgrädde med vaniljpulver i till pajen men vi hade ingen grädde, lite googlande och det blev vaniljsås på följande:
3 äggulor
1burk kokosmjölk ( minst 70%)
Vaniljpulver
Vispa samman och låt koka i cirka tio minuter tills den tjocknat, ställ i vattenbad för att svalna.
Mums!
Var ännu godare ikväll...
Ser smarrig ut!
SvaraRadera