Henriks kladdiga rabarberkaka
500 g rabarber
5 st ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl, knappt
150 g mandelmassa
1 dl pärlsocker
75 g smör
Sätt ugnen på 175˚.
Skär rabarbern i mindre bitar.
Vispa ägg och socker pösigt. Riv mandelmassan och blanda ner den tillsammans med mjölet. Blanda ner rabarberbitarna och häll hela smeten i en smord och bröad form (ca 23cm i diameter). Strö över pärlsockret och hyvla över smöret. Grädda i 175 grader i 60 minuter.
5 st ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl, knappt
150 g mandelmassa
1 dl pärlsocker
75 g smör
Sätt ugnen på 175˚.
Skär rabarbern i mindre bitar.
Vispa ägg och socker pösigt. Riv mandelmassan och blanda ner den tillsammans med mjölet. Blanda ner rabarberbitarna och häll hela smeten i en smord och bröad form (ca 23cm i diameter). Strö över pärlsockret och hyvla över smöret. Grädda i 175 grader i 60 minuter.
Vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar