Innebandyledarna fick scones, vanliga samt lite kladdiga men ack så goda choklad - och hallonscones.
(10-12 lite mindre scones)
8 dl vetemjöl
1/2 tks salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl rårörsocker
1 tsk vaniljpulver (min modifiering)
125g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
100 g god mörk choklad
150g frusna hallon
Blanda samman alla torra ingredienser och nyp ihop med smöret.Vispa ägg och mjölk, hacka chokladen och blanda allt samman. Rör försiktigt ner de frusna hallonen (i receptet står att hallonen måste vara frusna för annars blir det mest bara sylt av det hela). Grädda i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter.
Receptet hämtade jag från Leilas guldkant på vardagen av Leila Lindholm. Leilas guldkant har massor med vackra bilder och onyttiga smarriga recept men detta är det första jag provlagar. Inte riktigt min typ av recept i den (har lånat boken av mamma en stund) men för snabbfika, onyttiga frukostar och lite allmän onyttig lyx är den suverän.
Idag, Krav Maga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar