Sidor

onsdag 11 september 2013

Mammas paj

Igår blev det mammas paj, mmmmmm så gott! Istället för vanligt pajskal härmade jag Rödbetspajens pajskal, mycket bättre med ris än med mjöl.


Mammas paj
Pajskal:
2,5dl råris
2 ägg
salt & peppar

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, spola sedan så att det blir kallt. Blanda samman pajskalets ingredienser och platta ut i valfri form. Förgrädda i ugnen på 200 grader och 15 minuter. minuter. Efter halva tiden i ugnen har pajskalet stelnat något och du kan då trycka upp skalet lite lätt mot kanterna med hjälp av en sked.

Pajfyllning:
2 st gul lök
2 st röd lök
ca 15 cm purjolök
Salt & Peppar
Timjan
Champinjoner
Broccoli
Fetaost

Äggstanning:
250g kvarg
2 ägg
1 dl mjölk
salt & peppar

Stek löken på svag värme tills den blir glansig. Salta, peppra och ös på timjan. Stek champinjonerna och salta och peppra. Fördela fyllningen i pajskalet. Vispa samman äggstanningen och häll över pajen. Grädda på 200 grader i 30-40 minuter tills kvargen har stelnat.




Vilken fantastisk morgon det var, underbart med hög höstluft och en otroligt vacker soluppgång! Idag hinns det inte med Krav Maga, då jobb och äldsta sonens träning går före, men väl ett pass hos Betty så jag sörjer inte alltför mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar