Sidor

fredag 29 augusti 2014

Grattis till mig!

Grattis! sa han och tittade menande på mig.
Tack, svarade jag. Men det känns fjantigt med de här vikterna.
Han tittade på min skivstång och log lite: Ja, men du har ju redan lite extra vikt.


Skivstången var laddad med två stycken 5kgs vikter så totalt 30kg. Brukar ingå i min uppvärmning men nu utgjorde de hela totala träningsvikten i ett pass bestående av bland annat 2*15 i marklyft.

Grattis till mig! Jag är gravid och lill*n beräknas till årsskiftet ungefär. Har inte tränat något alls på hur länge som helst på grund av trötthet, illamående och på grund av att jag helt enkelt prioriterat annat när illamåendet och tröttheten väl släppte.

Lånade hem boken Stark, glad, gravid : träning för dig som väntar barn för att få tips om lämpliga övningar. Plockade favoriter från rekommendationerna om träning i graviditetens mitt och gårdagens pass bestod i tre superset av följande:

2*15
Marklyft 30 kg
Lutande bänkpress 8kgs hantlar
Kickbacks 5kg
Bicepscurls 5kgs hantlar
Plankan 20 sekunder
Armhävningar med händerna på bänk 4+3st

Passet blev extra roligt då jag fick med mig en träningskompis och det faktum att vi körde på ungefär samma vikter kändes tröstande. Älskar hösten och det är så skönt att vara tillbaka på gymmet!2 kommentarer:

 1. Grattis! Nummer tre då? Vilken vecka är du i? Och hur har du mått hittills?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jups, nummer tre (och jag som lustgashög hånade min bm vid förra förlossningen över att hon frivilligt gått igenom tre förlossningar). Vecka 22-23
   någonting. Supertrött, illamående och bara allmänt i en grå bubbla den första tiden, trött men glad nu på sistone. :)

   Radera